De la FIFA pe calculator, la Camp Nou pe stadion

1999. Un puști se uită visător la stâlpii de nocturnă nefuncționali ai Stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova.

Vărul cu care trăiește aduce acasă un CD cu un joc de fotbal numit FIFA 99. Puștiul va petrece mult mai mult poate decât ar trebui cotrobăind prin toate măruntaiele jocului.
Cel mai mult îi place să joace Liga Fantastică, un campionat cu cele mai bune echipe. Dar cu cine să joace? Știe că Madridul e capitala Spaniei, așa că Realul este exclus din start (doar el e din Craiova, campioana provinciei). Niciuna din cele pe care le recunoaște nu îl interesează în mod special.
Din celelalte, alege la întâmplare…

Întâmplarea face să aleagă o echipă numită Barcelona.

2011. BUG Mafia, trupa preferată a acelui puști, ajuns acum la facultate, lansează melodia Înainte să plec, în care sugerează că una din cele mai mari realizări ale vieții ar fi să ajungi pe Camp Nou, stadionul echipei FC Barcelona.

Vreau s-ajung cu Alex pe Camp Nou
Şi, dacă mai e Messi, să-i semneze pe tricou…

Caddy, BUG Mafia, Înainte să plec

2018. Interesul pentru fotbal și BUG Mafia aproape a dispărut. Totuși, când trebuie să aleagă unde să meargă în concediu, Barcelona vine ca un strigăt al copilariei.

După ce s-a făcut de râs angajându-și din greșeală un fotograf profesionist, următoarea destinație a fost Muzeul FC Barcelona, de lângă stadion.

A fost destul de tare să vadă obiecte din istoria clubului, inclusiv de pe vremea când el abia afla despre echipa asta.

Dar la un moment dat, prin nu știu ce labirint a ajuns chiar în vestiare. Însă surpriza cea mai mare a venit când a ajuns în tunelul spre teren.

Da, a ajuns până la marginea terenului, cu un rânjet de speriat copii.

Messi nu a fost acolo și oricum e prea bătrân pentru o semnătură pe tricou.

După două zile, avea să revină pe stadion, ca spectator la un meci de Liga Campionilor.